Mesto Wroclaw sa pripravuje na povodňovú vlnu na rieke Odra

Primátor mesta Jacek Sutryk vydal výstrahu pre stúpajúcu hladinu rieky Odra.

GXgGaswXgAA-eS3-2 Rieka Odra. Foto: Twitter/Maciek Biskup

K súvisiacim opatreniam patrí nepretržité monitorovanie hrádzí, kontrola a ochrana kanalizačnej siete a uzatvorenie priechodov cez hrádze, spresnil Sutryk.

Podľa prvých odhadov sa na Odre neočakáva taká vysoká povodňová vlna, akú zaznamenali v roku 1997, keď voda zaplavila približne tretinu plochy mesta.

Sutryk zdôraznil, že infraštruktúra mesta je teraz v oveľa lepšom stave a má nové hrádze, retenčné nádrže i protipovodňové poldre. Vyjadril nádej, že povodeň v meste neurobí veľké škody.

Juh a juhozápad Poľska od piatka sužujú výdatné dažde, ktoré zapríčinili rozvodnenie niektorých vodných tokov. V noci na nedeľu sa situácia na mnohých miestach zdramatizovala, napísal server Onet.pl.

(tasr, dpa)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac