Šéf policajnej inšpekcie v minulosti bil svedka a mieril naň zbraňou, tvrdí Šeliga

V stredu vláda pritom navrhla, aby Branislav Zurian i Ľubomír Solák boli vymenovaní za generálov.

2november2023_Zurian_18996344 Šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Branislav Zurian. Foto: Martin Baumann/TASR

„Pýtam sa však, má byť do hodnosti generála vymenovaný človek, ktorý klame a má policajtov za handry? Hovorím o Solákovi a o tom, ako nezákonne zrušil NAKU a ako tlačil na odbory, aby klamali, že súhlasia so zrušením NAKA, aj keď s nimi nikto nerokoval,“ začal podpredseda Demokratov Juraj Šeliga.

Vzápätí sa pustil aj do Zuriana, „o ktorom pred súdom vypovedá človek, že Zurian ho mal pripravovať na výpoveď, mal ho biť, mieriť na neho zbraňou a fackať ho, aby vypovedal čo chce Zurian. Toto vypovedá človek pod prísahou pred súdom, sú o tom viaceré záznamy,“ poukázal na Zurianovu niekdajšiu pozíciu vyšetrovateľa.

Šeliga svoje tvrdenia podopiera aj fotografiou zápisnice zo súdu. Dodal, že svedok ani „netuší, čo má vypovedať, ani len nevie, čo je v zápisnici, ktorú podľa jeho slov dirigoval Zurian“.

„Pán Fico, kedy zvoláte tlačovú konferenciu o mučení svedkov a ich príprave? Veď vám ide o právny štát! Čakáme, lebo verejnosti dlžíte aj ospravedlnenie aj vysvetlenia,“ uzavrel.

(max)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok