Rezort vnútra rieši zabezpečenie nehnuteľností pre najvyšších ústavných činiteľov

Nárok na štátne bývanie vznikol prezidentovi SR, predsedovi parlamentu a premiérovi po májovom atentáte na Roberta Fica (Smer).

01_estok_MZ (1) Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Foto: Štandard/Matúš Zajac.

„Vzhľadom na skutočnosť, že rezort vnútra je plne zodpovedný za bezpečnosť ústavných činiteľov, nehnuteľnosti takéhoto typu a na tento účel sa budú nadobúdať do vlastníctva Slovenskej republiky – správy Ministerstva vnútra SR výlučne s použitím výnimiek zo zákona o slobodnom prístupe k informáciám,“ vyhlásil hovorca rezortu Matej Neumann.

Rezort sa odvolal na výnimku podľa paragrafu, ktorý upravuje povinné zverejňovanie zmlúv.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) v júni vyhlásil, že rezort vytypoval jedenásť nehnuteľností a počas leta by mal vybrať tri z nich.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok