Chytili muža, ktorý sa pokúsil zavraždiť 53-ročnú ženu

Polícia obvinila 67-ročného Košičana z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

policia sr titulka Ilustračné foto. Foto: TASR

Ešte v sobotu 31. augusta v jednom z rodinných domov košickej mestskej časti Sever po predchádzajúcej slovnej výmene názorov vystrelil zo zbrane najmenej šesť rán na 53-ročnú ženu, ktorú však náboje nezasiahli.

Žena utiekla do záhrady rodinného domu, no muž ju prenasledoval a viackrát ju udrel kovovou tyčou do oblasti hlavy a tela, čím jej útokom na životne dôležité orgány podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní.

Po mužovi vyhlásili pátranie, sudca Mestského súdu Košice vydal príkaz na jeho zatknutie. Polícia ho vypátrala v stredu 25. septembra.

„Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený muž predvedený pred sudcu, ktorý rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Obvinenému mužovi za tento skutok, spáchaný na chránenej osobe hrozí v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie,“ informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

(sita)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok