Štátny geologický ústav Dionýza Štúra má nového generálneho riaditeľa

Víziou nového riaditeľa geologického ústavu je zmysluplné riadenie projektov súvisiacich s geologickým výskumom, so sanáciou environmentálnych záťaží a takisto zefektívnenie procesov v rámci organizácie a jej transparentného financovania.

285891578_4964014247029715_4709903964282946012_n

Novým generálnym riaditeľom Štátneho geologického ústavu Dionýza Štúra (ŠGÚDŠ) sa stal Radovan Piško. Do funkcie ho vo štvrtok uviedol generálny tajomník služobného úradu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Marek Chovan. TASR o tom informoval odbor komunikácie envirorezortu.

„Piško je skúseným manažérom a profesionálom s viac ako dvadsaťročnými skúsenosťami v oblasti geológie, svahových zosuvov či ekologických stavieb. Prešiel riadnym výberovým konaním na pozíciu generálneho riaditeľa,“ priblížilo MŽP.

Počas svojej pracovnej kariéry podľa rezortu pôsobil vo viacerých funkciách, v ktorých koordinoval alebo riadil pracovné tímy so stovkami zamestnancov. Od roku 1996 pôsobil ako konateľ spoločnosti so špecializáciou na prevádzkovanie dobývacích priestorov vyhradených a nevyhradených nerastov, špeciálneho zakladania ciest a železníc či úpravy a prekládky vodných tokov.

V roku 1997 mal ako projektový manažér súkromnej spoločnosti zodpovednosť za ohodnocovanie environmentálnych záťaží či rôznych priemyselných podnikov.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok