PS chce odvolať Rudolfa Huliaka z funkcie šéfa envirovýboru. Dôvodom sú vulgárne výroky

Rudolf Huliak (SNS) adresoval vulgárne slová smerom k Lucii Plavákovej (PS) na stredajšej tlačovej konferencii SNS, na ktorej podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS) obhajoval vykázanie Plavákovej z rokovacej sály pre jej nálepky na notebooku.

356237727_740478961420081_3737589834308895365_n Z ľavej strany: Beáta Jurík, Zora Jaurová, Michal Šimečka a Lucia Plaváková. Foto: Facebook

Poslanec Národnej rady (NR) SR Rudolf Huliak by mal podľa opozičného PS skončiť vo funkcii predsedu Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Poslanci za PS preto podávajú návrh na jeho odvolanie. Reagujú na poslancove vulgárne výroky, ktoré označili za neprijateľné a nereprezentatívne.

Podpredsedníčka výboru Tamara Stohlová (PS) upozornila, že aj vo funkcii predsedu sa Huliak správa nevhodne a nekompetentne.

Huliak sa podľa PS za svoje stredajšie (25. 9.) výroky neospravedlnil a zopakoval ich aj v pléne. „Som presvedčená, že v inej demokratickej krajine by poslanec po takýchto výrokoch sám odstúpil a vzdal sa mandátu. Poslanec Huliak sa to zjavne nechystá urobiť,“ uviedla na štvrtkovej tlačovej konferencii Lucia Plaváková (PS).


Pripomenula, že ako predseda výboru plní aj reprezentatívnu funkciu a po jeho výrokoch je neprijateľné, aby ďalej funkciu zastával. „Vzhľadom na mnohé vyjadrenia koaličných poslancov, ktorí mi včera adresovali rôzne podporné vyjadrenia, či už osobne alebo aj verejne, kde aj odsudzovali vyjadrenia poslanca Huliaka, verím, že tento náš návrh podporia, pretože dôležité sú činy,“ dodala.

podpore návrhu na odvolanie sa bude PS pravdepodobne rozprávať aj s koaličnými poslancami, pretože „sú medzi nimi poslanci, ktorí sa hanbia za SNS“.

Stohlová poukázala na to, že ju Huliak na sociálnych sieťach znevažoval pre jej domnelý mladý vek, mal tiež voči jej osobe sexistické narážky a v parlamente jej adresoval poznámky v súvislosti s jej vzhľadom.

„Časť nevhodného obťažujúceho správania sa diala práve v miestnosti výboru, kde Huliak vystupoval v pozícii predsedu, toleroval tiež neslušné správanie hostí,“ dodala Stohlová s tým, že na výbore Huliak nedodržiaval rokovací poriadok ani lehoty na doručovanie materiálov.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok