Bidenova administratíva poskytne Ukrajine muníciu na veľké vzdialenosti

Pôjde o riadené kĺzavé bomby AGM-154 Joint Standoff Weapon (JSOW), uviedol Biely dom vo vyhlásení.

Biden prijal Zelenského v Bielom dome vo Washingtone Joe Biden a Volodymyr Zelenskyj. Foto TASR/AP

Politico predtým informovalo, že Bidenova administratíva zvažuje dodanie JSOW pre ukrajinské stíhačky F-16. Táto munícia má dosah viac ako 110 kilometrov, hoci nejde o rozsah, aký Kyjev požadoval od svojich západných spojencov.

Napriek tomu by ukrajinské sily mohli odpaľovať bomby z bezpečnej vzdialenosti od frontovej línie a mimo dosahu ruskej protivzdušnej obrany, uvádza správa.

Ruskí predstavitelia podľa agentúry TASS opakovane vyhlásili, že dodávky zbraní na Ukrajinu neoslabia odhodlanie Ruska a neovplyvnia priebeh špeciálnej vojenskej operácie, ako nazývajú inváziu.

(let)


Sudca Krajského súdu a člen Súdnej rady Peter Šamko poukázal na problém s politickým presunutím sídla súdu na Orave, ktorý mal vyústiť do plytvania peňazí štátu a času sudcov aj občanov. Presný opak však tvrdí…
Prejsť na článok
Slovník šéfa SNS Andreja Danka pri rodičovských dôchodkoch sa za posledný viac ako týždeň zmenil. Čoraz hlasnejšie sa ho vo verejných vyjadreniach zastáva. Realita je však taká, že vláda ho fakticky ruší, aby ušetrila necelých…
Prejsť na článok
V roku 2019 obžalovali Trumpa za zneužitie právomocí, zatiaľ čo Bidenova administratíva čelí podozreniam z využitia Zelenského v kampani Harrisovej.
Prejsť na článok