Odídenec od Matoviča a boxer Tankó sa pridáva k progresívcom

Hnutie to oznámilo na štvrtkovej tlačovej konferencii. Poslanecký klub Progresívneho Slovenska (PS) sa tak rozrástol na 33 poslancov.

462074378_1063545835135718_6666410374071611385_n Michal Šimečka a Viliam Tankó. Foto: Facebook/PS

„Mnohí ho poznáte ako športového reprezentanta v olympijskom boxe. Je to cieľavedomý a odhodlaný človek, ktorý musel v živote čeliť mnohým problémom, ktorým čelia tisíce ľudí,“ zhodnotil predseda PS Michal Šimečka.

Tankó, ktorý koncom augusta ohlásil odchod zo strany Igora Matoviča, o sebe vyhlásil, že je človekom zásad. Medzi tými je aj zásada neklamať a nezavádzať ľudí.

„Po odchode z bývalého hnutia som voličom aj sebe sľúbil, že nebudem podporovať svojím hlasom vládnu koalíciu a nevstúpim do klubu žiadnej vládnej strany. Aktuálnu vládnu koalíciu treba poraziť,“ povedal Viliam Tankó.

Svoje pôsobenie v PS zhrnul do troch bodov, ktorým sa chce venovať – ľudskoprávnym témam, téme športu a sociálnej pomoci.

Politik konkretizoval, že z Matovičovho hnutia Slovensko odišiel najmä pre „nie vždy ideálnu komunikáciu a koordináciu“.

„Preto sa moje prioritné témy nedostali do popredia, nebola tam dostatočná podpora. Aj vďaka tomu som sa rozhodol urobiť tento krok, a teda opustiť toto hnutie,“ zhodnotil.

Tankó bol jedným zo štyroch predstaviteľov hnutia Pačivale Roma, ktorí sa za trojkoalíciu OĽaNO – KÚ – Za ľudí dostali v minuloročných parlamentných voľbách do Národnej rady SR.

Do volieb za Matovičovcov kandidoval z 54. miesta a svoju kandidatúru zdôvodnil rozhodnutím „kandidovať preto, lebo chcem pomôcť mladým rodinám, študentom a športovcom k lepšiemu životu. Šport a vzdelanie je šanca pre lepší život“.

Spolu s ostatnými poslancami tejto trojkoalície predložil v tomto volebnom období do parlamentu tri návrhy nových zákonov a 16 noviel.

Pôvodne šestnásťčlenný poslanecký klub po odchode Ľubomíra Galka a Viliama Tankóa zostáva aj naďalej druhým najsilnejším opozičným poslaneckým klubom v parlamente.

(max)


Prestížne vedecké časopisy sa opäť zapájajú do volebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami. Napriek poznatkom, že kandidátom to nepomáha a vedcov to poškodzuje.
Prejsť na článok
Oslavy sviatkov v Izraeli a na Západnom brehu sú poznačené vojnou, obmedzeniami a napätím medzi náboženskými komunitami.
Prejsť na článok
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok