Slovensko tvrdí, že Dolinková sa viac venovala sebe. Kesťanská únia poukazuje na politické hry

Demisia ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas) mala prísť podľa strany Slovensko už dávno. Dolinková podľa predstaviteľov strany konala v prospech finančných skupín a v neprospech pacientov.

398580023_656743106664983_1587560726181398793_n Zuzana Dolinková. Foto: Facebook

Hnutie konštatuje, že ministerka najviac času vo svojej funkcii venovala sebe samej. „Podarilo sa jej zrušiť ľuďom zubné benefity, odložiť maximálne čakacie lehoty na operácie, ktoré mali platiť od začiatku roka, podarilo sa jej zvýšiť zdravotné odvody, zastaviť centrálny systém objednávania pacientov na vyšetrenia,“ komentoval exminister zdravotníctva a poslanec Marek Krajčí (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Doplnil, že Dolinková zvýhodnila nemocnicu Penty pri pláne obnovy, ohrozila tým milióny eur z Európskej únie a zastavila výstavbu novej Univerzitnej nemocnice na Rázsochách.

Poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) verí, že novým ministrom nebude bábka v rukách finančných skupín, ale človek, ktorému záleží na pacientoch.

„Kolaps zdravotníctva a neochota bojovať za záujmy zdravotníkov pri Ficovom balíku ožobračovania ľudí, personálny rozvrat v trenčianskej nemocnici priamo zapríčinený jej diletantizmom, prienik finančných skupín do zdravotníctva – to je vizitka končiacej ‚instagramovej‘ ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej,“ skonštatovala Remišová.

Kresťanská únia dúfa, že nové vedenie rezortu si aspoň sčasti osvojí zásadu, že ľudia – pacienti i zdravotníci – sú na prvom mieste, nie politické hry.

„Povinnosťou a absolútnou prioritou vlády by malo byť zabezpečenie kompetentného riadenia kľúčového rezortu, ktorý má zachraňovať životy, nie kolabovať v dôsledku neodborných, nesystémových a populistických rozhodnutí,“ skonštatovala.

(tasr)


Transformácia Luníka IX priniesla zlepšenie bývania, zavedenie energetických systémov a pozitívne zmeny v myslení obyvateľov.
Prejsť na článok
Smer by v parlamente získal 40 kresiel, PS 38, Hlas 22, Republika 13 a KDH so SaS po 10 mandátoch.
Prejsť na článok
Zverejnenie americkej inflácie a rozhodnutia čínskej centrálnej banky ovplyvnili trhy, pričom akcie luxusných značiek a technológie zaznamenali rast.
Prejsť na článok
Hoci súčasná forma energetickej pomoci od januára skončí, v oklieštenej podobe by mala fungovať aj naďalej.
Prejsť na článok
Ilavčania sa tešia z nového mosta, ktorý znižuje dopravné preťaženie a zvyšuje bezpečnosť, pričom spája obyvateľov a zlepšuje prístup k službám.
Prejsť na článok
Zvýšenie odvodov z hazardných hier na 37 percent by mohlo štátu priniesť 36 miliónov eur ročne, no zároveň je potrebné riešiť problémové hranie.
Prejsť na článok
Pogačar, s pop-artovým bicyklom, sa stal majstrom sveta v cyklistike po nezabudnuteľnom výkone na MS v Zürichu, kde dominoval v sólo jazde.
Prejsť na článok
Strana Piráti odchádza z vlády po odvolaní svojho lídra Ivana Bartoša, pričom 709 z 894 členov hlasovalo za odstúpenie od koalície.
Prejsť na článok
Na workshope Dragtivism na Slovensku sa objavil 16-ročný účastník, čo vyvolalo protesty a vyšetrovanie, no polícia nenašla dôkazy o mravnom ohrození.
Prejsť na článok
Podľa údajov ICE prekročilo hranicu USA za Bidenovej administratívy viac ako 12 miliónov migrantov, pričom mnohí z nich sú odsúdení zločinci.
Prejsť na článok