Rezort vnútra kúpil mobilný systém detekcie bezpilotných lietadiel, cenu nezverejnil

Ministerstvo vnútra (MV) SR nakúpilo mobilný systém detekcie bezpilotných lietadiel. Sumu, ktorú zaň zaplatilo však neuviedlo. Vypláva to zo zmluvy, ktorú rezort zverejnil v centrálnom registri.

Konečná kúpna cena je podľa dokumentu špecifikovaná v cenovej ponuke predávajúceho. Tá na základe dohody zmluvných strán tvorí utajovanú prílohu zmluvy.

V dokumente rezort uviedol, že technické špecifikácie systému patria podľa zákona medzi utajované skutočnosti. Spoločnosť Defenguard Systems s. r. o. ho musí ministerstvu dodať najneskôr začiatkom decembra.

(tasr)


Oslavy sviatkov v Izraeli a na Západnom brehu sú poznačené vojnou, obmedzeniami a napätím medzi náboženskými komunitami.
Prejsť na článok
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok