Irán zrušil všetky lety v krajine do pondelkového rána

Irán v nedeľu oznámil dočasné zrušenie letov zo všetkých letísk v krajine od nedeľňajšieho večera do pondelkového rána. Iránsky letecký úrad to odôvodnil „prevádzkovými obmedzeniami".

profimedia-0901378204 Na snímke z pozície v severnom Izraeli je bezpilotné lietadlo Hizballáhu zachytené izraelským letectvom nad severným Izraelom 25. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Opatrenie prichádza v čase, keď Izrael sľubuje odvetu za iránsky raketový útok.

„Od 21.00 h miestneho času (19.30 h SELČ) dnes večer do 6.00 h (4.30 h SELČ) boli všetky lety v krajine zrušené,“ uviedol hovorca iránskeho Úradu pre civilné letectvo podľa správ štátnych médií.

Irán už tento týždeň uzavrel svoj vzdušný priestor na takmer 48 hodín po tom, ako v utorok asi 200 raketami zaútočil na Izrael. Aj po opätovnom otvorení vzdušného priestoru však podľa DPA do Teheránu a z iránskej metropoly nesmeroval takmer žiaden medzinárodný let.

(tasr, dpa, afp)


Oslavy sviatkov v Izraeli a na Západnom brehu sú poznačené vojnou, obmedzeniami a napätím medzi náboženskými komunitami.
Prejsť na článok
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok