Brusel nás trestá za to, že nevpúšťame migrantov, vyhlásil Orbán v Taliansku

Európska ľavica a bruselskí byrokrati dnes spoločne trestajú Maďarsko za to, že nevpúšťa migrantov a chráni Európu. Povedal to maďarskej premiér Viktor Orbán v nedeľu na zhromaždení talianskej strany Liga v Pontide v talianskej Lombardii.

Snímka obrazovky 2024-10-06 192649 Viktor Orbán a Matteo Salvini, Fotot: Viktor Orbán/X

Viktor Orbán na podujatí vystúpil ako čestný hosť spolu s niekoľkými ďalšími európskymi pravicovými politikmi. Zdôraznil, že Maďarsko dostalo pokutu 200 miliónov eur a každý deň platí milión eur, pretože neumožňuje vstup migrantov.

„Je to hanba, je to hanba Bruselu,“ podčiarkol maďarský premiér a dodal, že ak budú Maďarsko naďalej trestať, potom migrantov prepravia z Budapešti do Bruselu. „Ak chcú migrantov, dostanú ich,“ vyhlásil.

„Taliansko je silná, veľká a bohatá krajina. Ak sme to dokázali my, dokážete to aj vy. Nemyslite si, že je to nemožné, je to možné! My Maďari sme toho živým príkladom. Buďte odhodlaní, buďte odvážni a nasledujte veľkých lídrov ako Matteo Salvini,“ povedal Orbán na margo boja proti migrácii.

(tasr)


Prestížne vedecké časopisy sa opäť zapájajú do volebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami. Napriek poznatkom, že kandidátom to nepomáha a vedcov to poškodzuje.
Prejsť na článok
Oslavy sviatkov v Izraeli a na Západnom brehu sú poznačené vojnou, obmedzeniami a napätím medzi náboženskými komunitami.
Prejsť na článok
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok