Očakávaný nástupca Nasralláha je asi mŕtvy, tvrdí izraelský minister obrany

Federal Minister of Defense Pistorius meets Joav Galant Joav Galant, izraelský minister obrany. Foto: ČTK/DPA0/Britta Pedersen

Nasralláh zahynul koncom septembra pri izraelskom leteckom útoku na južné predmestie libanonskej metropoly Bejrút. Všeobecne sa očakávalo, že na čele Hizballáhu ho oficiálne nahradí Hášim Safí ad-Dín. Jeho osud nie je známy od minulého týždňa po izraelskom útoku v okolí Bejrútu, kde sa údajne nachádzal.

„Hizballáh je organizáciou bez hlavy. Nasralláh bol eliminovaný, jeho náhradník bol pravdepodobne tiež eliminovaný… Nemá kto rozhodovať, nemá kto konať,“ povedal Galant.

Dodal, že libanonské hnutie je po vlne izraelských útokov a zabití Nasralláha „zlomenou organizáciou bez významných palebných kapacít“, napísala agentúra AFP. Izraelská armáda v utorok informovala, že z južného Libanonu bolo na územie severného Izraela vypálených 85 projektilov.

Zástupca Nasralláha Naím Kásim v utorok oznámil, že hnutie si zvolí nového generálneho tajomníka a oznámi to, keď sa tak stane.

(tasr)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok