Vlamač v dome ženy vyvesil bielizeň, uvaril a vyniesol odpadky

Kuriózny prípad vyšetrovali v Spojenom kráľovstve. Iba 36-ročnému Damianovi uložil súd 22 mesiacov vo väzení za spáchanie nezvyčajného vlámania v Monmouthshire z polovice júla tohto roka.

GZIDzAtWcAAW152

Majiteľka domu sa po návrate z práce nestačila čudovať. Veci na záhrade boli popresúvané, kôš vyprázdnený, bielizeň vyvesená. Prokurátorka upresnila, že vlamač tiež vybalil nákup z tašiek, preusporiadal chladničku, staré kuchynské náčinie vymenil za nové – kúpené. Doplnil aj kŕmidlá pre vtáky a popremiestňoval kvetináče.

Žene tiež poumýval dlážku, vymenil nástavce na zubných kefkách, navaril, pripravil červené víno s pohárom a zanechal napísaný odkaz, aby bol šťastná a najedla sa. V obývačke pred televízorom jej naservíroval misku sladkostí.

„Dva týždne po zločine, kým ho chytili, som žila v úzkosti, akú som nikdy nezažila. Premýšľala som, či je to niekto, kto ma pozná, či sa to nezvrhne na prenasledovanie,“ opísala žena podľa BBC s tým, že nevedela, či vôbec žije sama. Bývala preto radšej u priateľa.

Damiana chytili vďaka ďalšej návšteve v inom dome o dva týždne neskôr. Majiteľa domu upozornil domáci kamerový systém na neželanú návštevu. Tentokrát použil sprchu v letnom dome na vypranie oblečenia, skonzumoval jedlo a zašpinil vírivku. Majiteľ nehnuteľnosti uviedol, že obžalovaný pôsobil ako pod vplyvom alkoholu.

Spolu so zaťom ho majiteľ domu požiadal, aby odišiel – tak aj spravil. O čosi neskôr však skončil v rukách polície.

Za svoje vyčíňnanie mužovi súd uložil 22-mesačný pobyt za mrežami. Advokátka obžalovaného uviedla, že v čase spáchania vlámaní bol bezdomovcom a za spôsobené ťažkosti majiteľom domov sa ospravedlňuje.

V minulosti už muž bol štyrikrát odsúdený za trestné činy vrátane napadnutia či priestupkov proti verejnému poriadku.

(max)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok