Izraelská odveta za iránsky útok bude smrtiaca, presná a prekvapujúca, varuje Joav Galant

Irán 1. októbra podnikol rozsiahly raketový útok na Izrael. Izraelská armáda veľký počet zo zhruba 200 balistických rakiet zachytila. Izraelský minister obrany Joav Galant hovorí o odvete.

FtYAFxTaUAAUc_2 Izraelský minister obrany Joav Galant. Foto: X

Galant v stredu vyhlásil, že: ktokoľvek na nás zaútočí, bude zranený a zaplatí za to. Nebudú rozumieť, čo sa stalo a ako sa to stalo, uvidia výsledky“.

Iránsky útok bol podľa Teheránu odvetou za zabitie viacerých vodcov a veliteľov proiránskych ozbrojených zložiek vrátane libanonského Hizballáhu, palestínskeho Hamasu a iránskych Revolučných gárd. Izrael pohrozil Iránu odvetou.

Minulotýždňový útok bol druhým priamym iránskym úderom na Izrael. Teherán v apríli vypálil na Izrael rakety a drony v reakcii na izraelský letecký útok na iránsky konzulát v Damasku.

(tasr,reuters)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok