Biden obvinil Trumpa zo šírenia lží ohľadom vládnej pomoci počas hurikánov

Americký prezident Joe Biden v stredu obvinil exprezidenta Donalda Trumpa zo šírenia dezinformácií a klamstiev o federálnych opatreniach a finančnej pomoci v súvislosti s hurikánmi Helene a Milton.

Biden vyhlásil, že sa vzdal kandidatúry v záujme ochrany demokracie Americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

„Došlo k bezohľadnému, nezodpovednému a neustálemu šíreniu dezinformácií a otvorených klamstiev,“ uviedol Biden na tlačovej konferencii v Bielom dome.tento príval lží šíri bývalý prezident Donald Trump,“ vyhlásil.

Trump a jeho Republikánska strana obvinili administratívu prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisovej zo sprenevery finančných prostriedkov federálnej agentúry pre mimoriadne situácie (FEMA) pre migrantov. Toto tvrdenie bolo opakovane vyvrátené, pripomína AFP.

Biden na tlačovej konferencii opätovne vyzval, aby prevádzky umelo nezvyšovali ceny svojich produktov a služieb v súvislosti s blížiacim sa hurikánom Milton, ktorý onedlho zasiahne Floridu.

(tasr,reuters,afp)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok