Volodymyr Zelenskyj predstavil prvý krok „víťazného plánu“ Ukrajiny

Ukrajinský prezident povedal, že v nadchádzajúcich mesiacoch vidí šancu vytvoriť predpoklady na to, aby sa rusko-ukrajinská vojna skončila v roku 2025.

profimedia-0893723531 Volodymyr Zelenskyj. Foto: Profimedia.sk

Zelenskyj opäť hovoril o „víťaznom pláne“ Ukrajiny, ktorý už predstavil americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi a teraz ho predkladá ďalším lídrom, a poznamenal, že ak sa plne zrealizuje, Rusko stratí schopnosť ohrozovať Ukrajinu alebo kohokoľvek iného v Európe.

„Prvý krok plánu sa zameriava na to, či sa vyrieši problém geopolitickej neistoty v Európe a či Ukrajina získa miesto v NATO. Ak áno a ak sa to riadne potvrdí, Putin z geopolitického hľadiska stratí,“ povedal Zelenskyj.

„Rusko musí uznať, že Európa má hranice a nezávislé štáty a každý má právo vybrať si svoju budúcnosť. Pravdou je, že akceptovanie tejto skutočnosti zo strany Ruska sa môže začať len uvedomením si, že Ukrajina už nikdy nebude Ruskom dobytá. Bez geopolitickej istoty nebude mier,“ vyhlásil prezident.

(mja)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok