Od začiatku kampane už Harrisová vyzbierala miliardu dolárov

V prvý deň po oznámení kampane sa americkej prezidentskej kandidátke Kamale Harrisovej podarilo vyzbierať 25 miliónov dolárov a za prvý mesiac sa táto suma vyšplhala na 500 miliónov.

Election 2024 Debate Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Kandidátkou demokratickej strany sa stala iba v júli po odstúpení prezidenta Joea Bidena z volieb. Zdroj agentúry Reuters si myslí, že získaná suma svedčí o entuziazme darcov. Finančné prostriedky budú podľa neho použité na reklamu, kampaň v kľúčových štátoch a mzdy volebného personálu.

Pre porovnanie – exprezident Donald Trump a jeho Republikánska strana vyzbierali v auguste 130 miliónov dolárov. Ku koncu mesiaca mali k dispozícii celkovo 295 miliónov, zatiaľ čo Harrisová a demokrati 404 miliónov.

Podľa nových prieskumov agentúr bude súboj Harrisovej a Trumpa mimoriadne tesný. Jej náskok sa pritom na celonárodnej úrovni postupne znižuje. Volebné prieskumy sú navyše veľmi tesné vo viacerých kľúčových štátoch. Voľby sa uskutočnia 5. novembra.

(reuters, tasr)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok