Biden hovoril s Netanjahuom o možnej odvete za iránsky raketový útok

Za uplynulých sedem týždňov išlo o prvý rozhovor Joa Bidena a Benjamina Netanjuhua, prebehol prostredníctvom telefonátu.

Snímka obrazovky 2024-07-26 o 6.17.11 Joe Biden (vpravo) a Benjamin Netanjahu. Foto: TASR/AP

Prezident USA Joe Biden v stredu telefonicky hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Rozhovor bol „priamy a produktívny“, týkal sa aj možnej izraelskej odvety za minulotýždňový iránsky raketový útok, uviedol Biely dom.

Rozhovor trval 30 minút, priblížila hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová. Dodala, že lídri diskutovali okrem možnej odvety voči Iránu aj o mnohých iných záležitostiach. K telefonátu sa pripojila aj viceprezidenta USA Kamala Harrisová.
     
Irán minulý týždeň podnikol rozsiahly raketový útok na Izrael v odvete za zabitie viacerých vodcov a veliteľov proiránskych ozbrojených zložiek vrátane libanonského Hizballáhu, palestínskeho Hamasu a iránskych Revolučných gárd. Izraelská armáda informovala, že veľký počet zo zhruba 200 balistických rakiet zachytila.

(reuters, ap, tasr)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok