Matovič obvinil Haščáka za zablokovanie stránky, šlo však len o technickú chybu

Takmer celú stredu bola nedostupná oficiálna facebooková stránka hnutia Slovensko. To, čo jeho líder Igor Matovič pôvodne označil za zablokovanie, bolo podľa oficiálneho stanoviska prevádzkovateľa iba technickou chybou.

Posledná diskusia prezidentských kandidátov pred 1. kolom prezidentských volieb na pôde RTVS Foto: Jaroslav Novák/TASR

Matovič pôvodne tvrdil, že Facebook zablokoval ich stránku s približne 228-tisíc sledovateľmi zrejme na žiadosť Jaroslava Haščáka z Penty a „vládnej mafie“. Zdôrazňoval, že sa tak stalo bez predchádzajúceho upozornenia a na túto tému hovoril aj na tlačovej konferencii.

V ten istý deň po 20.00 hodine však bola stránka hnutia Slovensko opäť dostupná. Jeho šéf túto novú skutočnosť na Facebooku už nijako nekomentoval.

Meta, materská spoločnosť sociálnej siete Facebook, pre SME vysvetlila, že šlo o technický problém, pre ktorý sa správne nenačítavali viaceré stránky po celom svete. Za vzniknuté nepríjemnosti sa ospravedlnila.

V minulosti Facebook zablokoval napríklad oficiálnu stránku Ľuboša Blahu (Smer), Mariana Kotlebu (ĽSNS) či Rudolfa Huliaka (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti). Vo všeobecnosti však platí, že sociálna sieť stránky neblokuje ihneď a bez upozornenia, ale až po sérii varovaní.

(bra)