Český rybár chytil rekordného sumca, mal vyše 2,5 metra

Presne 264 centimetrov meral sumec, ktorého ulovil známy český rybár Jakub Vágner počas tohto týždňa na Vranovskej priehrade. Napísal o tom na Facebooku s tým, že ide o rekordný úlovok.

Jakub Vágner so svojím úlovkom, sumcom s dĺžkou 264 centimetrov. Foto: Facebook.com Jakub Vágner so svojím úlovkom, sumcom s dĺžkou 264 centimetrov. Foto: Facebook.com

„Sumec meral 264 centimetrov a posúva tak štátny rekord. Len pre spresnenie – je fajn chytiť český rekord. Pre mňa je ale najväčšou radosťou vedomie, že takto veľké ryby žijú aj u nás doma. Že za nimi nemusíme cestovať ďaleko do Španielska, Talianska či Francúzska,“ uviedol Vágner na Facebooku.

Celkovo sa mu tento rok podarilo chytiť štyri ryby s dĺžkou nad 250 centimetrov a podľa vlastných slov tak prežíva „sezónu snov“.

Rybár týmto úlovkom prekonal svoj nedávny rekord z júna, keď chytil iného sumca, ktorý meral „len“ 261 centimetrov.

Jakub Vágner je nielen rybár, ale zároveň aj tvorca rôznych televíznych programov o rybárčení. Zároveň je propagátorom myšlienky „chyť a pusť“, keď sú ryby po ulovení vrátené späť do vody.

(bra)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok