Ruská vláda navrhuje daň z bezdetnosti

Právni experti musia preskúmať myšlienku návratu dane pre bezdetných z čias Sovietskeho zväzu, povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pre ruskú štátnu agentúru RIA Novosti. Dodal však, že pochybuje o následnom náraste pôrodnosti.

„Je potrebné analyzovať túto skúsenosť. Na prvý pohľad je nepravdepodobné, že by táto daň mala nejaký vplyv na demografickú situáciu. Hoci by to mali urobiť odborníci,“ povedal Peskov.

Pôvodne túto myšlienku navrhol člen obranného výboru Štátnej dumy Andrej Gurulev, podporil ju poslanecký kolega Jevgenij Fiodorov, podľa ktorého je potrebné zvýšiť daň z príjmu fyzických osôb zo súčasných 13 percent, a to tak, aby výsledný príjem do štátnej kasy pokryl 30- až 40-tisíc rubľov, ktoré rodičia dostávajú za každé dieťa.

Ruská štátna sociálna univerzita tak vypočítala, že nárast daňovej sadzby by mal predstavovať od 0,5 do piatich percent, navrhla tiež zvýšené zdanenie nehnuteľností. Niektorí akademici tiež odmietli uvažovať o výnimke pre tých, ktorí nemôžu mať deti zo zdravotných dôvodov.

(sab)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok