Rusko v noci útočilo na Charkov, časti mesta zostali bez elektriny

Najmenej 12 ľudí utrpelo v nedeľu neskoro večer zranenia pri útoku ruských síl navádzanými bombami na východoukrajinské mesto Charkov. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Ukrajinská armáda strieľa z raketometu na ruské pozície v oblasti Charkova. Foto: TASR/AP Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko v noci na pondelok podniklo útoky aj na Kyjev, kde ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila desať bezpilotných lietadiel. Zranenia utrpela jedna osoba.

V dôsledku útokov na Charkov bola prerušená dodávka elektrickej energie do niekoľkých častí mesta. Polícia vo svojom vyhlásení v aplikácii Telegram uviedla, že Rusko podniklo útoky na tri oblasti mesta. Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov a starosta mesta Ihor Terechov taktiež v Telegrame potvrdili, že časti mesta sú bez elektrickej energie.

Mesto Charkov leží necelých 30 kilometrov od ruských hraníc a je pravidelným cieľom ruských útokov. Rusko podniklo druhú noc po sebe útoky aj na Kyjev, pričom na mesto smerovalo niekoľko vĺn bezpilotných lietadiel. Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko v Telegrame uviedol, že „nepriateľ neznižuje intenzitu svojich útokov na Ukrajinu a Kyjev“.

Podľa Popka žiadny dron nezasiahol svoj cieľ, avšak padajúce úlomky ľahko zranili najmenej jedného muža.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko na Telegrame oznámil, že úlomky zasiahnutých dronov dopadli do troch štvrtí mesta, kde poškodili strechy a fasády niekoľkých obytných budov, ako aj elektrické vedenia.

(tasr)


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok