Pedagógovi, ktorý postrelil študentku, hrozí trojročný trest

Prokurátor Peter Pilár žiada pre bývalého pedagóga Akadémie Policajného zboru Vladimíra Šeparneva nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s minimálnym stupňom stráženia.

Miska-1 Michaela trpí bolesťami. Foto: Pavol Zachar/TASR

Tiež žiada expedagógovi uložiť zákaz pedagogickej alebo obdobnej činnosti a nosenie a manipuláciu so strelnými zbraňami v trvaní sedem rokov a prepadnutie policajného opasku.

Zástupcovia poškodených trvajú na ponechaní výšky náhrady škody v rovnakej sume, ako uložil prvostupňový súd.

Obhajoba žiada, aby súd ponechal rozhodnutie prvostupňového súdu týkajúce sa výšky trestu, aby upravil trest zákazu činnosti a s nárokom na náhradu škody odkázal poškodených na civilné konanie.

Prvostupňový súd uložil vo februári Vladimírovi Šeparnevovi trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov.

Podľa rozsudku mal tiež študentke nahradiť škodu vo výške 48 640 eur, ministerstvu vnútra v sume 5662 eur a zdravotnej poisťovni 28 284 eur. Súd mu zároveň zakázal vykonávať funkciu alebo povolanie, pri ktorých dochádza k držbe zbrane a k manipulácii so strelnými zbraňami.

(tasr)


Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok