Putin podľa ISW zveličuje úspechy Rusov v Kurskej oblasti a preháňa o ukrajinských stratách

Situácia v ruskom regióne, na ktorý zaútočili ukrajinské ozbrojené sily, je podľa analytikov iná ako tvrdí ruský prezident.

Russia_BRICS_Summit823271082311 (1) Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje počas druhého dňa samitu skupiny BRICS v Kazani 23. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Analytici z Inštitútu pre štúdium (ISW) vojny sa podľa Ukrajinskej Pravdy domnievajú, že ruský prezident Vladimir Putin zámerne zveličuje postup ruských jednotiek v Kurskej oblasti ako i straty Ozbrojených síl Ukrajiny (ZSU), aby tak ospravedlnil neschopnosť svojej armády obsadiť oblasť.

Zámerom Putina je zrejme uistiť domáce obyvateľstvo o schopnosti Ozbrojených síl Ruskej Federácie (VS RF) čeliť ukrajinského útoku priamo na území Ruska.

Skreslené informácie sa týkajú napríklad dĺžky frontovej hranice v danej oblasti či bojových úspechov ruskej armády. Ide konkrétne napríklad o údajné obkľúčenie ukrajinských jednotiek v Kurskej oblasti, ktoré je podľa vrchného veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Olexandra Syrského dezinformáciou.

(bra)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok