Pri izraelskom nálete v Libanone zahynuli traja novinári

Novinári počas útoku spali, libanonská vláda udalosť odsúdila ako vojnový zločin.

Traja novinári boli usmrtení počas izraelského leteckého útoku v južnom Libanone. Podľa Financial Times (FT) šlo o dvoch kameramanov a jedného technika televízií Al Mayadeen a Al Manar.

Libanonské ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že na mieste boli zranení ďalší traja ľudia a v areáli sa nachádzalo dovedna 18 žurnalistov zo siedmich rôznych médií.

Novinári v čase útoku spali v obytnom komplexe, určenom pre pracovníkov médií. Miestne médiá priniesli z miesta udalosti zábery, na ktorých vidieť viacero bungalovov v troskách a zopár zničených áut s viditeľným označením „PRESS“.

Ako dodáva FT, Izrael pôvodne útočil na Libanon so zámerom vytlačiť militantov z Hizballáhu od hraníc s Izraelom. Zdá sa však, že po zabití veľkej časti vedenia Hizballáhu rozšíril rozsah cieľov a začal letecké útoky po celom Libanone.

(bra)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok