Úrad vlády podpísal memorandum o boji proti hybridnému pôsobeniu na stredoškolákov

Minimalizácia a eliminácia nástrojov hybridného pôsobenia na stredoškolákov je hlavným cieľom memoranda medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a úradom vlády.

464433385_950650430425577_4013914963201623717_n Memorandum o spolupráci medzi Úradom vlády, zastúpeným vedúcim Jurajom Gedrom (vpravo) a Trenčianskym samosprávnym krajom, zastúpeným predsedom Jaroslavom Baškom. Foto: FB/Úrad vlády

„Memorandum sa zameriava najmä na prevenciu a podporu kritického myslenia, mediálnu výchovu, ochranu ľudských práv, prácu s informáciami, boj proti dezinformáciám, konšpiráciám a ďalším online hrozbám pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja,“ uviedla vedúca kancelárie predsedu TSK Barbora Jánošková.

Spolupráca medzi TSK a úradom vlády bude podľa nej na základe memoranda prostredníctvom organizovania vzdelávacích workshopov, seminárov, diskusných panelov či prednášok.

Kooperáciu nadviazali aj za účelom budovania povedomia ohľadom problematiky v územných samosprávach. Kraj a Úrad vlády SR si budú nielen vymieňať skúsenosti a príklady dobrej praxe, ale aj spolupracovať pri organizovaní rôznych vzdelávacích podujatí.

(tasr)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok