Mladého muža zo Spišskej Novej Vsi obvinili z pokusu o vraždu

V prípade, ktorý sa stal vo štvrtok (24. 10.), takmer prišiel o život 66-ročný muž.

Ilustračná fotografia. Zdroj: KR PZ Trenčín Ilustračná fotografia. Zdroj: KR PZ Trenčín

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu polícia obvinila 24-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi. O obvinení informovala v pondelok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

„Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby, ktorý dnes sudca akceptoval a obvinený muž tak môže za mrežami stráviť 20 až 25 rokov alebo až doživotie,“ uviedla hovorkyňa.

V uliciach Spišskej Novej Vsi pobehoval vo štvrtok popoludní zakrvavený a zranený muž. Následne skončil v rukách policajtov. „Prekvapení obyvatelia okamžite zalarmovali tiesňovú linku 158. O pár minút neskôr bolo na tiesňovej linke 158 prijaté ďalšie telefonické oznámenie, že v jednom z bytov 24-ročný podozrivý muž fyzicky zaútočil, doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom, na poškodeného 66-ročného muža a z miesta činu následne ušiel,“ priblížila polícia.

Z výsledkov vyšetrovania vyplývalo, že podozrivý mal po tom, čo ho majiteľka vpustila do bytu, rozbiť dvere do jednej z izieb a poškodeného niekoľkokrát bodnúť do oblasti trupu, rúk a nôh.

„Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel muž zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu v nemocnici. Jednorazovo ošetrený bol aj muž podozrivý zo spáchania tohto skutku,“ uviedla Ivanová. Policajti zadržali podozrivého pred jednou z predajní.

(tasr)


Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok