Tomáš Taraba podal trestné oznámenie na predošlé vedenie envirorezortu pre škodu za takmer 600-tisíc eur

Tomáš Taraba podal trestné oznámenie na predošlé vedenie envirorezortu pre škodu za takmer 600-tisíc eur. Tá mala vzniknúť počas pôsobenia Jána Budaja pre neskoré uhradenie faktúr.

7. zasadnutie vlády SR Tomáš Taraba. Foto: Martin Baumann/TASR

Týka sa to prevzatia softvérového diela v rámci Informačného systému odpadového hospodárstva. „Niekoľko mesiacov dané dielo ministerstvo neuhrádzalo. Po dvoch rokoch a prehratom súdnom spore na Okresnom súde Bratislava I nakoniec ministerstvo pristúpilo k úhrade faktúr. Spolu s faktúrami však muselo ministerstvo uhradiť o státisíce eur navyše pre úroky z omeškania,“ skonštatoval minister.

Rezort je podľa svojho stanoviska pripravený poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní plnú súčinnosť.

(tasr)


Po stretnutí s Bidenom Trump označil situáciu na Ukrajine za hanbu a vyjadril nádej na uzavretie dohody s Zelenským na ukončenie konfliktu.
Prejsť na článok
Od Spartaka Trnava po Artmediu Petržalka, slovenské kluby v európe prežili výnimočné zápasy a historické úspechy.
Prejsť na článok
Umelá inteligencia a stimuly čínskej centrálnej banky ovplyvnili akciové trhy, pričom pozitívne správy podporili luxusný sektor a technologické firmy.
Prejsť na článok
Rozhovor s Róbertom Letzom odhaľuje zložitosti Hlinkovej osobnosti, jeho vzťah k Masarykovi a Benešovi a dôvody nedostatočného odmytologizovania jeho odkazu.
Prejsť na článok
Vyše 13 tisíc migrantov, ktorí nelegálne prekročili hranicu USA, bolo odsúdených za závažné zločiny, pričom celkový počet nezadržaných imigrantov presahuje 425 tisíc.
Prejsť na článok
Fyzická potýčka na parkovisku pred budovou Najvyššieho súdu SR medzi sudcami Klimentom a Paludom sa stala predmetom rozhodovania Najvyššieho správneho súdu, ktorý v disciplinárnom konaní bude posudzovať prípustnosť konania Klimenta. Ten svoj útok na kolegu…
Prejsť na článok