Začalo sa hlavné pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom

Začalo sa hlavné pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom, ktorý čelí obžalobe z trestných činov zasahovania do nezávislosti súdov a podplácania. Spolu s ním sú obžalovaní aj bývalý sudca Richard Molnár a advokát Tomáš Kulák, dohodu o vine a treste odmietli.

Zoroslav K. Na snímke obžalovaný Zoroslav K. prichádza na súdne pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 13. februára 2024. Na ŠTS v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie s konkurzným právnikom Zoroslavom K. Obžalobe podanej z trestných činov zasahovania do nezávislosti súdov a podplácania čelí aj bývalý sudca Richard M. a advokát Tomáš K. Foto: Martin Baumann/TASR

Ešte minulý rok pojednávanie odročili z dôvodu práceneschopnosti a ospravedlnení obžalovaného a obhajcov dvoch ďalších obžalovaných.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac