"Podporil som poľnohospodárov, splnil som slovo, ktoré som dal," napísal na sociálnej sieti argominister Takáč

Podporil som poľnohospodárov, splnil som slovo, ktoré som dal, napísal na sociálnej sieti minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer) na margo celoslovenských štvrtkových protestov farmárov. Jedného z nich sa v Nových Zámkoch zúčastnil osobne. "Nebudem a nechcem z toho robiť politiku," dodal.

417413072_814274767175599_8235553832556030617_n Minister Richard Takáč na proteste poľnohospodárov v Nových Zámkoch. Foto: Facebook/Richard Takáč

V príspevku pokračoval slovami, že poľnohospodárov podporuje preto, že si váži ich prácu, „pretože vytvárajú skutočné hodnoty, ale niektoré nariadenia Európskej únie z nich robia úradníkov a nie roľníkov,“ pokračoval ďalej Takáč s tým, že sa nebráni diskusii.

„Debatujem s nimi, vysvetľujem im to, mnohí to chápu, lebo sa tomu rozumejú. Vedia, že zlyhali predchodcovia, ktorí to zle pripravili. Pracujeme na tom, aby sa všetky procesy nastavili, zrýchlili. Každý kto má nárok na priame platby, ich dostane,“ sľúbil v príspevku šéf agrorezortu.

(facebook)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac