Spisová zápcha na Slovenskom pozemkovom fonde pretrváva aj napriek kontrole NKÚ

Spisová zápcha na Slovenskom pozemkovom fonde pretrváva aj napriek kontrole NKÚ. Úrad zistil pri audite 32 porušení záväzných predpisov.

Opatrenia Národného kontrolného úrad (NKÚ) mali zabezpečiť zlepšenie procesov vybavovania úradných spisov. NKÚ zistil vážne manažérske zlyhania pri formálnom plnení opatrení na zlepšenie fungovania inštitúcie aj pri téme boja s korupciou a neúčinný vnútorný kontrolný systém.

Národní kontrolóri po dvoch rokoch vyhodnocovali aj to či Slovenský pozemkový fond (SPF) nakladá s majetkom efektívnejšie.   

SPF porušil predpisy v oblasti strategického riadenia kvality vybavovaných služieb pri projekte Spisová zápcha a aj pri zamedzení klientelizmu či korupcie. Transparentnosť ani efektivita procesov sa od poslednej kontroly úradu v roku 2021 pri riadení rizík fondu nezvýšili.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok