Útok na premiéra je neospravedlniteľným aktom násilia, uviedli zamestnávatelia

Útok na premiéra Roberta Fica je neprijateľným a neospravedlniteľným aktom násilia, uviedla Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení SR.

„Musíme sa naučiť rešpektovať odlišné názory a komunikovať slušným spôsobom, tak ako nám to umožňuje parlamentná demokracia. Vyzývame politických predstaviteľov, ale aj širokú verejnosť, aby bola v týchto chvíľach súdržná a neprehlbovala napätie,“ dodala asociácia s tým, že premiérovi želá veľa síl a skoré uzdravenie.

Útoky na politikov a verejných činiteľov odsúdila aj Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ). „Násilie v civilizovanej spoločnosti sa nedá tolerovať a útok na predsedu vlády je v Európe 21. storočia nepredstaviteľný. Premiérovi Robertovi Ficovi prajeme skoré uzdravenie a veríme, že tento barbarský čin bude čo najskôr objasnený,“ uviedla.

Atentát na Roberta Fica je podľa predsedu Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) Petra Mihóka smutným, ale pravdivým obrazom neprimeraného spolitizovania a umelého rozdelenia slovenskej spoločnosti. „Spoločnosti, v ktorej individuálne záujmy a neprimerané ambície potláčajú základné ľudské hodnoty. Spoločnosti, v ktorej sme akosi zabudli na súdržnosť a vzájomný rešpekt,“ dodal.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac