Zmenia konzervatívci smerovanie Európskej únie? Príďte dnes diskutovať s Vladimírom Palkom

Prečo by sa mali Slováci viac zaujímať o európske témy a o to, kto je kto v európskej politike? Slovensko si nedávno pripomenulo 20. výročie vstupu do Európskej únie. Jeden z otcov zakladateľov zjednotenej Európy Robert Schuman zastával názor, že demokracia bude buď kresťanská, alebo nebude. Príďte dnes na diskusiu o 19.00 h. do Pálffyho paláca v Bratislave.

Vladimír Palko. Foto: Matúš Zajac Vladimír Palko. Foto: Matúš Zajac

Únia čelí v súčasnosti mnohým vážnym krízam – demografickej, hodnotovej, energetickej, migračnej, vojne na Ukrajine, klimatickým zmenám či poklesu konkurencieschopnosti. Či na ne bude schopná reagovať rozumným alebo, naopak, ideologickým spôsobom, významne ovplyvní aj budúca väčšina v Európskom parlamente.

Stretnutie politicko-spoločenského diskusného formátu Konzervatívne fórum preto bude hľadať odpovede na otázky, čo Slovensku dalo a čo mu vzalo 20 rokov v EÚ. Zároveň sa bude diskutovať o tom, čo sme urobili dobre a v čom sme pochybili my a v čom, naopak, EÚ.

Hosťami diskusie budú komentátor denníka Štandard Vladimír Palko, komentátor denníka Postoj Martin Leidenfrost a český právnik, podnikateľ a publicista Andrej Duhan.

V čom by sa mali kandidáti na poslancov EP reprezentujúci kresťanov a konzervatívcov odlišovať od progresívnych či populistických kandidátov? Príďte sa dnes opýtať 29. mája o 19.00 h. do Pálffyho paláca v Bratislave. Lístky na podujatie si môžete kúpiť na tomto odkaze. Čitatelia Štandardu majú nárok na zľavu.

Konzervatívne fórum organizuje Inštitút Ladislava Hanusa.

Zdroj: SLH

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac