Bild: Telo zajatkyne Hamasu Shani Loukovej našli pod budovou jednej z organizácií OSN

Pozostatky tela len 22-ročnej Nemky Shani Loukovej, ktorá sa stala jednou z troch rukojemníkov odvlečených z juhu Izraela pri vpáde palestínskych militantov zo 7. októbra 2023, našli údajne ukryté v desať metrov hlbokom tuneli pod budovou patriacou Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) v utečeneckom tábore.

image Shani Louk. Zdroj: Instagram

Nemecký bulvárny denník Bild tvrdí, že ide o ďalšie dôkazy, že UNRWA sa stará nielen o humanitárne záležitosti, ale je tiež zapojená do teroristických aktivít Hamasu. Portál zdôrazňuje, že organizáciu naďalej finančne zabezpečuje Nemecko.

„To, čo som tu videl – že Hamas používa budovy a materiály UNRWA, nie je výnimkou. Od začiatku vojny som bol v Pásme Gazy dvanásťkrát a zakaždým som také dôkazy videl na vlastné oči. Hamas a UNRWA sú úzko prepojené,“ povedal pre Bild izraelský vojenský korešpondent Doron Kadosh.

Denník uvádza, že izraelské bezpečnostné úrady veria, že do masakru 7. októbra bolo zapojených 12 zamestnancov UNRWA. Zároveň majú podozrenie, že viac ako 2-tisíc zamestnancov UNRWA je v súčasnosti členmi teroristických skupín, ako je Hamas alebo Palestínsky islamský džihád.

Mladá Nemka sa stala symbolom brutálneho útoku palestínskych bojovníkov na izraelských civilistov. Dňa 7. októbra bola Shani Louková unesená bojovníkmi Hamasu z hudobného festivalu v kibucu Reim. Na konci toho istého mesiaca izraelská armáda oznámila, že mladá žena zomrela.

Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Fotografia skrúteného tela Loukovej na korbe auta obletela svojho času svet a odhalila krutú podobu útoku militantov Hamasu na komunity v južnom Izraeli.

(bild, echo24, x, let)