Zeman: K atentátu na politika pravdepodobne dôjde aj v Česku

Zeman: K atentátu na politika pravdepodobne dôjde aj v Česku. Exprezident pripomenul, že nenávistné prostredie, ktoré môže vyústiť do fyzických útokov na politikov, je často živené médiami a politickými aktérmi.


„Skôr alebo neskôr k tomu veľmi pravdepodobne dôjde. Jednak preto, že v českej populácii je celý rad bláznov, a niektorí z nich sú dokonca vybavení strelnou zbraňou,“ uviedol bývalý prezident Českej republiky Miloš Zeman 

Zeman naznačil, že média a niektorí politici vytvárajú atmosféru, ktorá môže vyprovokovať násilné konanie. „Neverím mýtu o osamelom strelcovi, pretože si myslím, že treba skúmať korene akéhokoľvek činu. A medzi hlavné korene tohto činu patrí nenávistná atmosféra voči Robertovi Ficovi, ktorá bola vytváraná ako médiami, tak niektorými politikmi,“ vyhlásil Zeman.

Zeman tiež komentoval svoje skúsenosti s osobnou ochrankou a poukázal na nedostatky, ktoré videl vo fungovaní ozbrojenej stráže bývalého slovenského premiéra počas atentátu. Kritizoval, že ochranka nepostupovala profesionálne, čo pripísal nedostatkom v príprave a reakcii na neočakávané situácie. 

(idnes)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac