Bývalého českého prezidenta zachraňovali v Tatrách slovenskí policajti

Miloša Zemana v rámci dovolenky v Nízkych Tatrách totiž prekvapila rýchla zmena počasia. Ako napísal na sociálnej sieti, "do hôr som vždy chodil iba vo svetri, a to bola veľká chyba. Počasie sa tu mení veľmi rýchlo".

Zeman Miloš Zeman a slovenskí policajti v Nízkych Tatrách. Foto: FB Miloš Zeman - prezident České republiky

Ako píše server idnes.cz, na dovolenku do Tatier prišiel Zeman na pozvanie premiéra Roberta Fica (Smer). Zastavil sa na Kráľovej holi či Štrbskom plese, o ktorom napísal, že je to najkrajšie miesto, aké kedy navštívil.

V Nízkych Tatrách Zemana prekvapila zmena počasia. „Pred prechladnutím ma zachránili dvaja slovenskí policajti, ktorým veľmi pekne ďakujem. A tiež považujem za vhodné vysvetliť, prečo ste ma včera (21.8.) mohli stretnúť v policajnej uniforme,“ napísal Zeman na sociálnej sieti.

(mas)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac