Na futbalovom zápase šiestej ligy pri Žiline priložil fanúšik zbraň k hlave delegáta

Incident sa stal počas prestávky nedeľňajšieho zápasu v obci Gbeľany. Inak pokojný zápas sa behom sekundy zmenil na drámu, keď údajne bývalý rozhodca sa z radov fanúšikov zrazu ocitol pri delegátovi a natiahnutou zbraňou mu mieril na hlavu.

462219482_9117590268271337_6201865792951006375_n Futbalový zápas v Gbeľanoch sa zmenil na drámu, keď jeden z fanúšikov priložil zbraň k hlave delegáta. Foto: FB/Dano Vydra

Ako prvý o hrozivej udalosti informoval portál Sportnet, ktorého oslovili viacerí futbaloví nadšenci aj funkcionári hostí.

Zdroj portálu priblížil, že „chronického kriklúňa“ delegát upozornil, aby sa správal slušne, keďže mal nevhodné poznámky na hráčov aj rozhodcov. Následne však muž z tribúny preskočil dva rady, vytiahol pištoľ, natiahol ju a priložil ju k hlave delegáta.

Po tom, ako niekto z tribúny zakričal „volajte políciu“ sa muž so zbraňou na kolobežke rýchlo pobral z miesta preč.

Polícia však muža zadržala a po viac ako štyridsiatich minútach prerušenia sa dohral aj zápas. Ten vyhrali 2:0 hostia z Horného Hričova.

„Vytiahnuť na delegovanú osobu zbraň? V zápase, ktorý sa hral v priateľskej atmosfére? Je to odsúdeniahodný čin. Aj ľudia zostali zdesení. Nikdy som nič podobné v kariére nezažil. Teraz budem vážne uvažovať, čo ďalej,“ uzavrel delegát Vladimír Baďura.

(max)