O špeciálne typy pneumatík francúzskeho producenta nie je záujem, výrobu pozastavuje

Závod na severovýchode Francúzska na výrobu pneumatík pre poľnohospodárske stroje a ďalšia továreň v strede krajiny, ktorá dodáva pneumatiky pre stavebné stroje, sa na niekoľko týždňov zatvoria, oznámila spoločnosť Michelin.

Zimné pneumatiky. Ilustračné foto: Nokian Ilustračné foto: Nokian

Továrne na výrobu pneumatík pre osobné autá zostávajú otvorené, aj keď dopyt po nich klesá tiež. Francúzsky producent Michelin však rokuje s odbormi, aby „našli riešenia“, píše agentúra Reuters.

Slabší dopyt súvisí s „celkovým spomalením svetovej ekonomiky, najmä v automobilovom priemysle, kde tržby výrobcov klesli o 20 až 25 percent,“ povedal pre Le Parisien generálny riaditeľ Florent Menegaux. „Je zrejmé, že nás to ovplyvňuje a sme nútení sa prispôsobiť,“ dodal.

Skupina, ktorá zamestnáva viac ako 130-tisíc ľudí oznámila sériu dobrovoľného prepúšťania už v roku 2021. V priebehu minulého roka zatvorila továreň v západnom Francúzsku a ďalšiu v južnom Nemecku.

(tasr)


Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok