Meta zablokovala matovičovcom Facebook. Tí obviňujú „silných oligarchov“

V stredu pred pol desiatou dopoludnia predseda hnutia Slovensko Igor Matovič na sociálnej sieti napísal, že prišli o facebookovú stránku s 228-tisíc fanúšikmi. Zodpovednosť za to pripísal Jaroslavovi Haščákovi a vládnej mafii.

460954923_10229148701674621_5848684585365331156_n Poslanci hnutia Slovensko pred NR SR. Foto: Facebook/ Igor Matovič

Matovič v príspevku o zablokovaní stránky hnutia Slovensko zhodnotil, že sú „zakázané hnutie“. „Opozícia s koalíciou nás spoločne vyblokovali z akýchkoľvek politických relácií v TV. V správach máme len zlomok priestoru,“ poukázal na absenciu mediálneho priestoru, ktorý je aj dôsledkom toho, že koaliční zákonodarcovia odmietajú s matovičovcami diskutovať.

„Všetci spolu sú presvedčení, že nás treba umlčať,“ skonštatoval expremiér.

Na tlačovej konferencii neskôr poslanec za stranu Július Jakab priblížil, že pred zablokovaním prístupu na stránku ich Facebook na porušenie pravidiel neupozornil. „Všetko bolo v poriadku. Do začiatku tlačovej konferencie sme nemali žiadnu spätnú väzbu. Snažíme sa urgentne komunikovať fejsbúkom, aby chybu napravil,“ uviedol.

Stranícky kolega Michal Šipoš doplnil, že „ak máte veľa peňazí, zaplatíte si niekoľkých ľudí, aby začali nahlasovať vašu stránku, tak mechanizmus zareaguje tak, ako zareaguje“. Konkrétne dôkazy na podporu svojich tvrdení však zatiaľ nemá.

„Keď sa dohodnú silní oligarchovia, že vás zakážu, tak vás zakážu,“ spresnil s dôvetkom, že zodpovednosť za obmedzenie ich stránky nesú finančné skupiny, ktoré ovládajú aj zdravotníctvo či médiá. Neopomenul ani odchod tvárí diskusných relácií na STVR, Markíze či Joj, ktoré sú podľa neho následkom nástrojov „silných, bohatých a vplyvných ľudí“.

(max)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok