Ďalšie gymnázium vyzýva študentov, aby priši do školy farebne oblečení. Uhrík posiela premiérovi jasný odkaz

Je to len pár dní, čo sa na verejnosti objavili informácie o aktivite trenčianskeho gymnázia, ktoré vyzvalo žiakov obliecť sa farebne na počesť zavraždených pred Teplárňou. Vo štvrtok europoslanec Milan Uhrík upozornil na ďalšiu obdobnú záležitosť.

Vítanie slnka poèas festivalu Pohoda 2023 Ilustračná snímka. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Okrem trenčianskeho gymnázia vyzvalo študentov prísť najbližší piatok farebne oblečených do školy aj gymnázium v Bardejove. „Zverejnili plagát alebo leták ‚povedz stop nenávisti, obleč si v piatok na seba niečo farebné, chceme žiť v tolerantnej spoločnosti‘. To vážne idú slovenské školy posudzovať žiakov podľa toho, ako prídu alebo neprídu v piatok oblečené?“ rozohnil sa Uhrík vo videu na sociálnej sieti.

Pýtal sa, ako sa majú cítiť študenti, ktorí prídu napríklad v bielej košeli. „Budú vyčlenení na okraj spoločnosti ako tí, ktorí odmietli podporiť nejakú dúhovú toleranciu? To naozaj ideme hodnotiť deti podľa takýchto kritérií?“ pokračoval europoslanec.

Dodal, že extrémisti nie sú tí, ktorí na tieto veci poukazujú a nesúhlasia s tým, aby boli deti segregované a posudzované na školách podľa toho, ako prídu alebo neprídu oblečené. „Extrémisti sú tí, ktorí deti do takýchto veci nútia a ktorí chcú zavádzať ideológiu a takúto symboliku do slovenských škôl,“ zhodnotil.

Vyzval preto premiéra, aby vo veci konal a tiež, aby si „upratal“ ministra školstva Tomáša Druckera (Hlas), ktorý sa podľa neho „otvorene hlási k liberálnej progresívnej agende a útočí na rodičov a žiakov, ktorí nesúhlasia so zavádzaním dúhovej ideológie na školách“.

(max)