Z gastroenterologickej kliniky v Petržalke odišlo v posledných mesiacoch 12 lekárov

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) deklaruje, že gastroenterologická klinika v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke naďalej pokračuje v činnosti.

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) v Ružinove. Foto: Štefan Puškáš/TASR

„Gastroenterologická klinika Slovenskej zdravotníckej univerzity a UNB v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda pokračuje vo svojej činnosti. Naďalej poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom a výučbu študentom. Na pracovisku zostáva pracovať šesť atestovaných a jeden neatestovaný lekár, s tým, že služby sú zabezpečené v spolupráci s lekármi z Internej a Chirurgickej kliniky na zdieľaných lôžkach,“ priblížila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

Dodala, že v rámci UNB existujú ďalšie tri pracoviská, ktoré vykonávajú určité spektrum gastroenterologických výkonov, a to v Ružinove, na Kramároch a v Starom Meste.

Viacerí lekári a zdravotnícky personál gastroenterologickej kliniky v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda podali výpovede koncom januára.

Od 1. apríla mali pôsobiť na novej klinike v Nemocnici svätého Michala v Bratislave (UN-NsM). Väčšina z nich nakoniec v marci svoje výpovede stiahla a zostala pracovať na klinike.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok