V Košickom kraji sa v pondelok ráno vybralo na cesty desať opitých vodičov

Vodičov pod vplyvom alkoholu odhalila takmer tri hodiny trvajúca kontrola na cestách Košického kraja. Akciu zameranú prioritne na odhalenie vodičov pod vplyvom alkoholu začali od 5.00 h.

463149196_981298007373614_4242628041656105672_n V Košickom kraji sa v pondelok ráno vybralo na cesty desať opitých vodičov. Foto: FB/PZ KE

Všetci desiati prichytení vodiči mali v dychu do jedného promile. Zadržali im vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Tento zákaz však nerešpektoval jeden z odhalených vodičov, ktorého zastavali policajti nad Alpinkou v Košiciach.

„Pred 6.00 h nafúkal hodnotu 0,24 mg/l alkoholu v dychu, o hodinu neskôr tohto vodiča opäť zastavili a nafúkal 0,20 mg/l,“ spresnila polícia.

Ďalší, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu, zas viezol ľudí do práce. „O ďalšom osude týchto nezodpovedných a nepoučiteľných vodičov bude rozhodovať správny orgán,“ dodali muži zákona.

Polícia avizuje, že v takýchto kontrolách bude pokračovať.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok