Vznikne nová letecká linka. Spojí metropolu východu s Bratislavou

Ministerstvo dopravy aktuálne pripravuje podmienky na vyhlásenie verejnej súťaže na leteckého dopravcu.

Letisko M.R.Štefánika Letisko M.R. Štefánika. Foto: Zdroj/FB Letisko Bratislava

Cieľom rezortu je, aby sa medzi hlavným mestom a Košicami začalo lietať koncom marca alebo začiatkom apríla 2025. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva Petra Poláčiková.

„Dlhodobo vnímame záujem verejnosti o znovuzavedenie tohto pravidelného leteckého spojenia, preto veríme, že si táto linka opäť nájde svojich pravidelných cestujúcich,“ povedal minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

Ako prvé k úspešnému znovuzavedeniu pravidelnej leteckej linky bolo podľa rezortu potrebné splnenie požiadaviek EÚ na uloženie záväzku služieb vo verejnom záujme. Konzultácie s Európskou komisiou boli úspešné a minulý týždeň sa tieto informácie objavili v úradnom vestníku EÚ.

(mja)


Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok