Walesa si myslí, že víťazstvo Trumpa by bolo nešťastím pre celý svet

Lech Walesa napísal, že nemá vo zvyku zasahovať do vnútorných záležitostí iných krajín, avšak práve táto je „pre svet príliš dôležitá" na to, aby sa zdržal vyjadrovania.

16683866_1323872434325565_8573408831756253941_n Lech Walesa FOTO:Facebook

Niekdajší poľský prezident a nositeľ Nobelovej ceny za mier Lech Walesa sa domnieva, že víťazstvo republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v tohoročných amerických voľbách by bolo nešťastím pre celý svet. Vyjadril sa tak v nedeľu večer v krátkom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

„Veľmi verím v to, že Američania budú hlasovať zodpovedne. Som úplne presvedčený, že zvolenie Trumpa by bola nešťastím pre celý svet,“ napísal bez ďalších podrobností.

Walesa bol od roku 1980 vedúcou osobnosťou nezávislých odborov Solidarita, ktoré sa v Poľsku zasadzovali za práva pracujúcich a väčšiu mieru slobody a výrazne prispeli k pádu komunistickej totality o deväť rokov neskôr.

(tasr)


Zvieratá pôsobia ako nevyhnutná súčasť Najvyššieho správneho súdu. Dôvodom má byť posilnenie psychohygieny a znižovanie stresov u sudcov, ktorí zrejme potrebujú podporu zvierat na výkon jedného z najdôležitejších povolaní, a to rovno na najvyššom stupni správneho súdu. Je potrebné…
Prejsť na článok
Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok