Na Ukrajinu poputuje z Austrálie takmer 50 tankov

Dokopy 49 austrálskych tankov Abrams, ktoré budú čoskoro vyradené, vyšlú na Ukrajinu v rámci balíka vojenskej podpory vo výške 245 miliónov dolárov.

tanky Na archívnej snímke z 13. júla 2022 tanky typu Abrams M1A1 sa nachádzajú v areáli 1. brigády 3. pešej divízie vo výcvikovom priestore amerických ozbrojených síl Grafenwöhr v spolkovej krajine Bavorsko. Foto: TASR/DPA

Austrálsky minister obrany Pat Conroy, ktorý sa tento týždeň zúčastňuje na stretnutí ministrov obrany NATO v Bruseli, bude o najnovšom balíku podpory informovať priamo svojho ukrajinského partnera.

„Stojíme s Ukrajinou jeden vedľa druhého v jej boji proti nezákonnej invázii z Ruska,“ povedal Conroy počas pobytu v Londýne, kde sa pred cestou do NATO stretáva s členmi britskej vlády.

(mja)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok