Automat úpravy mesačnej minimálnej mzdy môže čakať v budúcom roku zmena

Mesačná minimálna mzda by sa tak mala zvýšiť z 816 na 858 eur už v roku 2025. Vyplýva to z návrhu skupiny opozičných parlamentných poslancov za hnutie Slovensko, ktorý predložili do Národnej rady.

dane_peniaze_eura Ilustračná snímka Foto: Pixabay.com

„Navrhuje sa osobitne uviesť pre kalendárny rok 2025 sumu mesačnej minimálnej mzdy a sumu minimálnej mzdy za každú hodinu odpracovanú zamestnancom priamo v zákone. Mesačná minimálna mzda v roku 2025 by sa tak zvýšila z 816 eur na 858 eur za mesiac. Navrhuje sa účinnosť návrhu zákona na 1. januára 2025,“ spresnili v dôvodovej správe predkladatelia novely.

Podľa vládneho návrhu novely zákona o minimálnej mzde, ktorý poslanci 3. októbra posunuli do druhého čítania, by sa minimálna mzda mala zvýšiť minimálne na úroveň 60 percent priemernej nominálnej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve prvýkrát pre rok 2026.

(tasr)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok