Mark Rutte nevie potvrdiť účasť severokórejských vojakov na bojoch v Ukrajine

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj obvinil Severnú Kóreu z vyslania vojakov do Ruska s odvolaním sa na informácie tajných služieb.

Stretnutie nového šéfa NATO a prezidenta Fínska Ilustračný obrázok FOTO TASR/AP

Generálny tajomník NATO Mark Rutte sa vyjadril, že nemôže potvrdiť účasť severokórejského vojenského personálu na bojových operáciách na Ukrajine.

„Čo vieme, je, že Severná Kórea pomáha podporovať vojnové úsilie Ruska proti Ukrajine. Dôrazne odsudzujeme prehlbujúcu sa vojenskú spoluprácu medzi Ruskom a Severnou Kóreou. V tejto fáze však nemôžeme potvrdiť správy, ktoré ste spomínali,“ dodal generálny tajomník.

Spojené štáty predtým vyjadrili znepokojenie nad správami o možnej účasti severokórejskej armády na ruskej invázii na Ukrajinu v plnom rozsahu.

(mja)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok