Putin by sedel v Kyjeve, ak Trump vyhrá voľby, vyhlásila Harrisová

Viceprezidentka v pondelok vystúpila na mítingu v Michigane po boku republikánky Liz Cheneyovej, ktorá ju nedávno podporila ako kandidátku Demokratickej strany na prezidentku USA, spoločne tiež vyjadrili podporu Kyjevu.

Kamala Harris Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

„Donald Trump povedal: ‚Problém Ukrajiny a Ruska vyriešim za jeden deň.‘ Prečítajte si to a skúste pochopiť, čo hovorí – vzdal by sa – donútil by Ukrajinu vzdať sa,“ vyhlásila Kamala Harrisová.

„Chcel by, aby sa Ukrajina vzdala v boji proti agresorovi, ktorý porušuje jej suverenitu. Ak by bol Donald Trump prezidentom, Vladimir Putin by sedel v Kyjeve a pochopte, čo by to znamenalo pre Ameriku a naše postavenie vo svete,“ dodala s odvolaním sa na medializované správy, podľa ktorých Trump odmietol odpovedať, či si želá víťazstvo Kyjeva v dvaapolročnej vojne proti Moskve.

(sab)


Po rokoch by sa mali zmeniť rokovacie pravidlá parlamentu, niektoré sa sprísnia a pribudnú aj novinky. Očakávanie, že pomôžu zlepšiť politickú kultúru, sa zrejme nenaplní. Osobných útokov či „cirkusových vystúpení“ sa podľa všetkého parlament aj tak…
Prejsť na článok