Zelenskyj pracuje na ďalšom pláne víťazstva, tentoraz sa týka vnútornej politiky

Ukrajinský prezident poveril svoju administratívu, aby vypracovala akčný plán, ktorý sa má venovať vnútorným rozhodnutiam v oblastiach ako vojenský priemysel, obrana či hospodárstvo, tvrdia vládne zdroje.

Snímka obrazovky 2024-06-15 o 17.12.31 Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Anonymní predstavitelia ukrajinského kabinetu pre ukrajinskú redakciu BBC potvrdili, že pôjde o vnútroštátny doplnok k plánu víťazstva Volodymyra Zelenského. „Táto iniciatíva nie je alternatívou k plánu víťazstva ukrajinského prezidenta. Na rozdiel od neho bude obsahovať kroky, ktoré musí Ukrajina prijať sama,“ píše BBC Ukrajina.

„Prezident už vydal pokyny na vypracovanie tohto plánu,“ uviedol zdroj zo Zelenského tímu. Mali by ho pripraviť a predstaviť Ukrajincom do konca roka. „Cieľom je urobiť všetko pre zachovanie jednoty a dosiahnutie výsledkov v rôznych oblastiach rozvoja krajiny,“ vysvetlil zdroj.

(sab)


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok